Marts

Bierne sidder i en tæt klynge inde i stadet og varmer hinanden. Dronningen er i midten. Jo koldere det er, jo tættere sidder de på hinanden. I takt med at dagene bliver længere og varmen tiltager, øger dronningen sin æglægning.

Biavleren har ikke meget at lave lige nu. Så længe temperaturen er under 10 grader, bliver bierne inden døre. På en solrig dag, hvor både bier og mennesker fornemmer foråret, flyver bierne ud. De henter vand til at opløse den honning eller de sukker de har i tavlerne, og de henter pollen fra især krokus og erantis. Pollen bruges især til at fodre den nye yngel med.

Bier foretrækker tørt vejr og en konstant temperatur. Det værste der kan ske lige nu, er at temperaturen når op på 10 – 12 grader og gode solrige dage, hvorefter et forsinket vintervejr sætter ind. Bierne vil ligesom krokus, Mirabelle og andre forårsblomstrende træer og blomster tro, at nu er det bare om at springe ud og nyde livet. Dronningen lægger en masse æg, arbejderbierne henter pollen til de larver, der klækkes fra æggene. Vinterfoderet spises for at hente pollen og for at fodre larver. Men biernes yngel kræver varme. Hvis yngellejet er for stort og frosten for hård, kan bierne ikke holde ynglen varm. Den dør og de skønne spildte kræfter, kan vise sig at koste hele bifamlien livet.